• 1397/02/08 - 09:40
  • تعداد بازدید خبر : 60
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه
به بهانه روز جهانی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار ؛

بهبود ایمنی و بهداشت کارگران جوان و خاتمه دادن به کار کودکان-نسل ایمن و سالم

روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای (SafeDay) و روز جهانی مبارزه با کودکان کار (WDACL) هر دو در کمپینی برای بهبود ایمنی و بهداشت کارگران جوان و خاتمه دادن به کار کودکان، به یک دیگر محلق شدند.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی پورسینا؛ روز جهانی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار در سال 2018 با شعار بهبود ایمنی و بهداشت کارگران جوان و خاتمه دادن به کار کودکان-نسل ایمن و سالم گرامی داشته می شود.
روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای (SafeDay) و روز جهانی مبارزه با کودکان کار (WDACL) هر دو در کمپینی برای بهبود ایمنی و بهداشت کارگران جوان و خاتمه دادن به کار کودکان، به یک دیگر محلق شدند.
اهداف کمپین تسریح در دستیابی به هدف توسعه پایدار(SDG) با اجرای هدف بند 8.8 محیط کاری ایمن و مطمئن برای تمامی کارگران تا سال ۲۰۳۰ و هدف بند 8.7 برای پایان دادن به تمام انواع کار کودکان تا سال 2025 است. دسترسی بر این اهداف به نفع نسل بعدی نیروی کار جهانی، نیاز به رویکردی هماهنگ و یکپارچه برای حذف کار کودکان و ارتقاء فرهنگ پیشگیری از ایمنی و بهداشت حرفه ای (OSH) دارد.
۵۴۱ میلیون کارگر جوان (در رنج سنی ۱۲ الی ۱۵ سال) که شامل ۳۷میلیون کودک در شغل های کار کودک پرخطر است، که بیش از ۱۵ درصد نیروی کار جهانی را تشکیل می دهد و نسبت به کارگران بزرگتر (بالای ۲۵ سال) ، حدود ۴۰ درصد بیشتر از صدمات شغلی غیر کشنده رنج می برند.
بسیاری از عوامل مختلف جوانان را نسبت به خطرات ایمنی و بهداشت شغلی آسیب پذیر می کند که عبارتند از: مرحله رشد فیزیکی و روانی ، نبود آموزش و تجربه کاری ، آگاهی محدود از خطرات مربوط به کار ، و فقدان قدرت مذاکره و چانه زنی باعث می شود که کارگران جوان ،شغل ها و وظایف پرخطر با شرایط بد کاری را بپذیرند.
کمپین روز ایمنی ۲۰۱۸ اهمیت حیاتی برای رسیدگی به این چالش ها و بهبود ایمنی و سلامت کارگران جوان ، نه تنها برای ارتقاع اشتغال جوانان مناسب و معقول است بلکه به پیوند تلاش های برای مبارزه با کارهای خطرات و انواع مشکل های دیگر کار کودکان را بر جسته می کند.
بهداشت حرفه ای در بیمارستان/
مهندس علیرضا شعبانیان مسوول بهداشت حرفه ای این مرکز طی مطلبی به مناسبت روز بهداشت حرفه ای عنوان کرد: بهداشت حرفه ای علم پیش بینی، شناسایی، ارزیابی، کنترل خطرات تاثیر گذار بر سلامت در محیط کار است به منظور حفظ سلامت و رفاه کارکنان و در نهایت ایمن نگهداشتن جامعه است.
بهداشت حرفه ای هم چنین به عنوان فن و تکنیک شناسایی عوامل خطرناک ( شیمیایی – فیزیکی و بیولوژیکی ) در محیط کار که این عوامل میتوانند باعث ایجاد بیماری یا ناراحتی شوند و ارزیابی میزان ریسک ناشی از مواجهه با این عوامل خطرناک همچنین کنترل ریسک های ناشی از این عوامل برای پیشگیری از آسیب های کوتاه مدت و بلند مدت معرفی شده است.
وی ادامه داد؛ مهندسی بهداشت حرفه‌ای را می‌توان به طور خلاصه علم و هنر تامین سلامت در محیط‌های شغلی تعریف کرد و یک مهندس بهداشت حرفه‌ای یا متخصص سلامت شغلی کسی است که وظیفه شناسایی، ارزشیابی و حذف یا کنترل عوامل مخاطره آمیز شغلی را به عهده دارد.
نخستین کمیته مشترک سازمان بهداشت جهانی و سازمان بین‌المللی کار که درسال ۱۹۵۰ تشکیل شد،مهندسی بهداشت حرفه‌ای را چنین تعریف نموده است:تامین و ارتقاء عالی ترین سطح سلامت جسمی، روانی واجتماعی برای کارگران همهٔ مشاغل، پیشگیری از بیماری‌ها و حوادث ناشی از کار، به‌کارگماردن نیروی کار درمحیط و شغلی که از لحاظ جسمی و روانی قدرت انجام آنرا دارد و به‌طور خلاصه تطابق کار با انسان یا ارگونومی که از کلمه یونانی برگرفته شده است.
مهندس شعبانیان در خصوص بهداشت شغلی در جهان عنوان کرد؛ چهارصد سال پیش از میلاد مسیح بقراط اثرات زیان آور مواجهه با سرب را شناسایی کرده و در نوشته‌هایش یاد می‌کند. درآن زمان عمدتاً از بردگان جهت مشاغل سخت استفاده می‌گردید و از آنجا که حکومتها هیچگونه مسئولیتی در برابر بردگان نداشتند، بدیهی است که اقدامات خاصی نیز برای حل مشکلات آنها صورت نمی‌پذیرفت.
درنخستین سدهٔ پس از میلاد، پلنی(۲۳تن۷۹ب. م) که یک دانشمند رومی بود، از مثانهٔ حیوانات یک ماسک تنفسی ساخت و کاربرد آن را برای کار در معادن پیشنهاد نمود.
در سال ۱۴۷۳ میلادی النبوگ Ulrich Ellenbog نخستین نشریه بهداشتی در مورد بیماری‌ها و آسیب‌های شغلی را انتشار داد. او در این مجموعه در باره بیماریهای شغلی و صدماتی که در میان کارگران طلا شایع است مطالبی را به رشته تحریر در آورده است. درقرن شانزدهم آگریکولا (آگریکولا) و پاراسلوس (پاراسلسوس) در باره بیماری‌های شغلی کارگران ذوب آهن، فلزات و بیماری‌های معدنچیان و مسمومیت جیوه آثاری به جای گذارده‌اند. کتاب آگریکولا در سال ۱۵۵۶ یکسال بعد از مرگ او و کتاب پاراسلوس در سال ۱۵۶۷ منتشر شد.
شاید بتوان مهمترین نقطه عطف در تاریخ تکامل بهداشت شغلی و ایمنی را انقلاب صنعتی اروپا دانست. زمانی که انسان با قدرت جسمی محدود در مقابل دستگاهها و ماشین آلات تازه ساخت غول پیکر ایستاد و در حالی که اطلاع چندانی راجع به چگونگی کارکرد ماشین آلات و چگونگی کنترل آنها نداشت، به کار مشغول شد. این مسئله باعث شد که در ابتدای پیدایش انقلاب صنعتی در اروپا تعداد بسیار زیادی از افراد در اثر مواجهه با حوادث محیط کار کشته و یا دچار نقص عضو شوند. این اتفاقات و آمار بالا باعث شد که سردمداران انقلاب صنعتی به فکر تصویب قواعد و قوانینی در رابطه با الزامات محیط های کاری و نحوه رفتار کارگران برای آسیب کمتر ناشی از کار با ماشین آلات عظیم‌الجثه بیافتند.
مسوول بهداشت حرفه ای بیمارستان پورسینا در تشریح وظایف این واحد در بیمارستان گفت: تشکیل کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار و طرح مسائل و مشکلات در  جلسات کمیته، پیگیری موارد مطرح شده در کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار ، تهیه و تدوین خط مشی های بهداشت حرفه ای بیمارستان، تهیه و تدوین دستورالعمل های اجرایی آمادگی و مدیریت واکنش در شرایط اضطراری، ارزیابی ریسک در واحد های مختلف بیمارستان، شناسایی شغل های موجود در بیمارستان و تعداد پرسنل هر شغل بر اساس تماس با عوامل زیان آور محیط کار، بازدید روزانه از بخش ها ، تهیه گزارش و تکمیل چک لیست های مربوطه و اعلام کلیه ایرادات و نواقص حفاظتی و بهداشتی وارائه پیشنهادات لازم جهت رفع آنها وانجام پیگیری های مربوطه، شناسایی عوامل زیان آور محیط کار، پیگیری در خصوص اندازه گیری آنها و ارائه اقدامات کنترلی، نظارت بر نحوه اندازه گیری عوامل زیان آور بر اساس اهداف از پیش تعیین شده با توجه به اصول و شرایط اندازه گیری، تهیه برگه اطلاعات ایمنی مواد شیمیایی MSDS: MATRIAL SAFTY DATA SHEET) مورد استفاده در بخش های مختلف و آموزش آنها به پرسنل در معرض) و برچسب گذاری مواد شیمیایی و نظارت بر طبقه بندی مناسب محلولهای شیمیایی از وظایف محوله این واحد می باشد.
همچنین نظارت بر تهیه و استفاده صحیح از وسایل حفاظت فردی متناسب با هر بخش بیمارستان و همچنین نصب پوسترهای آموزشی بهداشتی و حفاظتی در محیط کار، تهیه پیش نویس دستور العمل جهت انجام معاینات پرسنل ( قبل از استخدام و دوره ای ) برای شغل های موجود و تهیه ، جدول آزمایشات اختصاصی به تفکیک نوع شغل ، نظارت برانجام معاینات پزشکی قبل از استخدام و دوره ای بر اساس دستورالعمل و تشکیل پرونده بهداشتی پرسنل، اعلام موارد مشکوک بیماری های حرفه ای به طریق مدیر بیمارستان و مراکز مربوطه و ... از دیگر اقدامات کارشناسان بهداشت حرفه در بیمارستان ها می باشد.
  • گروه خبری : اخبار بیمارستان پورسینا
  • کد خبر : 35921
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1397/02/08 09:40