• 1396/04/22 - 15:02
  • تعداد بازدید خبر : 65
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
دکتر سید مهدی ضیاء ضیابری؛

تهویه هوا مهمترین درمان اولیه برای افراد غرق شده است

دکتر سید مهدی ضیاء ضیابری در اولین همایش ملی پیشگیری از غرق شدگی، طی یک مقاله ای تخصصی، مباحثی در خصوص درمان بیماران غرق شده ارائه کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی دکتر سید مهدی ضیاء ضیابری – متخصص طب اورژانس و رییس مرکز آموزشی درمانی پورسینا در اولین همایش ملی پیشگیری از غرق شدگی طی ارائه مقاله تخصصی در خصوص درمان قربانیان غرق شده اظهار داشت: درمان قربانیان غرق شده به سه مرحله، مراقبت پیش بیمارستانی، مراقبت بخش اورژانس و مراقبت بخش بستری تقسیم می شود.
وی با تاکید بر اینکه ابتدا باید احیای بیماران آپنیک و بدون پالس آغاز شود تصریح کرد؛ نجات و احیای بیمار به وسیله افراد حاضر در صحنه پیامد غرق شدگی را بهبود می بخشد.
این استادیار دانشگاه گفت؛ مهمترین درمان اولیه برای افراد غرق شده تهویه هواست، تنفس کمکی دهان به دهان باید بلافاصله ( حتی قبل از آنکه از آب بیرون آورده شود) آغاز گردد، در بیماران غرق شده در ابتدا دو تنفس به بیمار داده می شود و اگر بیمار به دو تنفس پاسخ ندهد، غریق نجات باید بلافاصله فشردن قفسه سینه را آغاز نماید.
دکتر ضیابری با بیان این نکته که هنگامCPR  می بایست AEDمطابق دستور العمل استاندارد استفاده شود افزود؛ همه بیماران غرق شده که دچار ایست قلبی ، تنفسی هستند نیازمند آغاز عملیات احیای قلبی – ریوی بر طبق پروتکلAHA می باشد . اما در مورد بیماران غرق شده مراحل CPR به صورتA.B.C با دادن دو تنفس اولیه ( در صورت امکان حین بیرون آوردن بیمار از آب) آغاز می شود. ماساژ قفسه سینه قبل از بیرون آوردن قربانی از آب امکان پذیر نیست . اما به محض استقرار بیمار بر روی سطح سفت با حفظ ایمنی فرد CPR کننده باید آغاز شود.
وی گفت؛ آسیب نخاع در ناحیه گردن در افراد غرق شده شایع نیست مگر شواهد بالینی بیمار موید آسیب نخاع گردنی یا فعالیت های پر خطر مانند (شیرجه در آب کم عمق) وجود داشته باشد؛ که بر طبق دستور العمل 2010 AHA برای ACLS ، بی حرکتی ستون مهره گردن در اولویت می باشد ولی چنانچه بی حرکت سازی ستون مهره گردنی با اداره راه هوایی پایه تداخل نماید، مسلما اولویت در اداره راه هوایی پایه است.
این متخصص طب اورژانس ادامه داد: در ED ، توافقی درباره مدت زمان مناسب برای انجام عمل احیای قربانیان هیپوترم غرق شده وجود ندارد. ایمن ترین شاخص ادامه CPR تا زمانی است که دمای مرکزی بدن قربانی به حداقل 35-32 درجه سانتی گراد برسد، چون مرگ مغزی در بیماران هیپوترمیک تا دمای زیر این سطح به طور دقیق قابل تشخیص نیست.
شایان ذکر است؛ بروز بیماری هایی منجر به اختلال در سطح هوشیاری و در پی آن غرق شدگی ، باید در نظر گرفته شود.
دکتر ضیابری گفت؛ درآوردن لباس های خیس بیمار غرق شده، گرم کردن بیماران هیپوترم با روش های تکنیک های غیر فعال ، گرم کردن فعال داخلی  از دیگر موارد قابل توجه است.
وی طی این سخنرانی مطالبی در خصوص بیماران غرق شده که نیاز به انجام انتوبیشن و آنتی بیوتیک درمانی دارند نیز ارائه نمود.
گفتنی است دکتر سید مهدی ضیاء ضیابری پیش از این کتاب "پیشگیری و درمان غرق شدگی" را با عنوان نویسنده مسئول تالیف نموده است.
  • گروه خبری : اخبار بیمارستان پورسینا
  • کد خبر : 28111
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1396/04/22 15:02