• 1396/08/02 - 08:58
  • تعداد بازدید خبر : 46
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

درخصوص هپاتیت بیشتر بدانیم

همزمان با روز ملی اطلاع رسانی هپاتیت,از سوی واحد کنترل عفونت بیمارستان پورسینا پمفلت هایی آموزشی بین همراهان و بیماران توزیع توصیه های لازم در این خصوص ارایه شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی پورسینا؛ همزمان با روز ملی اطلاع رسانی هپاتیت,از سوی واحد کنترل عفونت بیمارستان پورسینا پمفلت هایی آموزشی بین همراهان و بیماران توزیع و توصیه های لازم در این خصوص ارایه شد.

هپاتیت به معنای تورم و التهاب کبد بوده که به دلایل مختلفی می‌تواند در فرد ایجاد شود و بعضی از آنها قابل سرایت هستند و هپاتیت C معمولاً خطرناک‌ترین نوع هپاتیت محسوب می‌شود.

مصرف الکل، برخی داروها و آلودگی به باکتری و ویروس از جمله عواملی است که باعث ابتلا فرد به هپاتیت می‌شود.

هپاتیت به تدریج به کبد آسیب می‌رساند ، یک کبد سالم مواد شیمیایی مورد نیاز بدن را می‌سازد و مواد سمی را از خون خارج می‌کند، اما وقتی فردی به این بیماری مبتلا می‌شود، کبد ملتهب و بافت طبیعی آن تخریب شده و به جای آن بافت فرسوده باقی می‌ماند.

هپاتیت منجر به عفونت(Infection) کبدی می‌شود، هپاتیت به انواع A ، B،C،D،E، F، G تقسیم شده است.

ویروس هپاتیت A یکی از چندین نوع ویروس هپاتیت است که سبب التهابی شده که بر توانایی عملکرد کبد اثر می‌گذارد.

هپاتیت A یک عفونت کبدی به شدت مسری است که توسط ویروس هپاتیت A ایجاد می‌شود، این نوع هپاتیت یک بیماری خوش‌خیم بوده که معمولا خود به خود بهبود می‌یابد و بیشتر در اطفال دیده می‌شود.

ویروس هپاتیت A به احتمال زیاد از طریق غذا یا آب آلوده و یا تماس نزدیک با فرد مبتلا منتقل می‌شود، انواع خفیف هپاتیت A نیازمند درمان نیست و بیشتر افراد مبتلا، بدون هیچ گونه آسیب دائمی کبد به طور کامل بهبود می‌یابند، یکی از بهترین راه‌های پیشگیری از هپاتیت A، رعایت بهداشت شامل شستن دست‌ها است.

هپاتیت B نیز یک عفونت کبدی خطرناک است که ناشی از ویروس هپاتیت B بوده و از نظر علائم بالینی شبیه هپاتیت A است، ولی می‌تواند مزمن شده و به عوارض وخیم و کشنده‌ای منجر شود.

راه انتقال این بیماری از طریق خون و مایعات بدن از جمله تزریق خون، ارتباط جنسی، وسایل تیز آلوده، خالکوبی و طب سوزنی است.

سیروز کبدی بیماری است که باعث زخم و سفت شدن پایدار بافت کبدی می شود، در برخی بیماران، هپاتیت B مزمن شده و منجر به نارسایی کبد، سرطان کبد یا سیروز می‌شود.

احتمال مزمن شدن هپاتیت B در نوزادان و کودکان بیشتر است، اغلب بزرگسالان مبتلا به هپاتیت B حتی اگر علایم و نشانه‌های شدیدی داشته باشند، به طور کامل بهبود می‌یابند همچنین واکسن این نوع هپاتیت نیز در دسترس بوده و می تواند از بروز بیماری پیشگیری کند.

هپاتیت C نیز علائمی ندارد، این نوع هپاتیت یک عفونت ویروسی است که به کبد حمله می‌کند و باعث ایجاد التهاب در آن می‌شود.

اغلب افراد مبتلا به ویروس هپاتیت C علایمی ندارند و در واقع این بیماران از بیماری خود اطلاعی نداشته، تا اینکه آسیب کبدی از طریق آزمایشات پزشکی روتین مشخص شود.

هپاتیت C معمولاً خطرناک‌ترین نوع هپاتیت محسوب می‌شود که راه انتقال این بیماری عمدتا از طریق خون آلوده ( معمولاً از طریق استفاده مشترک از سوزن آلوده برای تزریق مواد مخدر) و درصدی از طریق تماس‌های جنسی است.

راه‌های پیشگیری از هپاتیت؛ افرادی که در کنار فرد مبتلا به هپاتیت B زندگی می کنند و یا از یک مادر مبتلا به هپاتیت متولد شدند و یا همسرشان مبتلا است، باید واکسن هپاتیت دریافت کنند،

هپاتیت C واکسن ندارد و افراد باید احتیاط‌های لازم را در نظر بگیرند. بهترین روش پیشگیری از ابتلا به انواع هپاتیت، اجتناب از رابطه جنسی کنترل نشده با فرد مبتلا و نیز نداشتن تماس خونی با او است.

  • گروه خبری : اخبار بیمارستان پورسینا
  • کد خبر : 30717
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1396/08/02 08:58