روز علوم آزمایشگاهی در پورسینا گرامی داشته شد
مدیران مرکز آموزشی درمانی پورسینا همزمان با روز علوم آزمایشگاهی با حضور در واحد پاتولوژی و آزمایشگاه بیمارستان از کارکنان این مرکز تقدیر بعمل آوردندو.
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی پورسینا؛ همزمان با روز علوم آزمایشگاهی مدیر خدمات پرسیتاری ، مدیر و تعدادی از مسوولین پورسینا با حضور در واحد پاتولوژی و آزمایشگاه بیمارستان از کارکنان این مرکز تقدیر بعمل آوردند.
گفتنی است؛ هر ساله سالروز ولادت حکیم جرجانی به عنوان روز علوم آزمایشگاهی گرامی داشته می شود.
اسماعیل جرجانی در سال ۱۰۴۲ میلادی در جرجان در شمال شرقی ایران نزدیک دریای خزر (امروزه گرگان) متولد شد. قبل از جرجانی و بعد اسلام همه کتاب ها در ایران به زبان عربی نگارش میشد اما جرجانی اولین کسی بود که به زبان فارسی کتاب بسیار مهمی را نوشت . وی پزشکی بود که در دربار شاه خارزم قطب الدین محمود خدمت می کرد . جرجانی مراحل مقدماتی تحصیلات خود را نزد عبدالرحمان بن علی بن ابی صادق شاگر ابن سینا و از افراد با نفوذ سلسله خوارزمی در شهر نیشابور گذراند. سپس جرجانی برای ادامه کار خود به خوارزم به عنوان پزشک دربار رفت . کتاب جامع او در در مورد علم پزشکی به عنوان ذخیره خوارزم شاهی (گنجینه خوارزم شاه ۱۱۱۲م) قدیمی ترین دایرت المعارف پزشکی در زبان فارسی است که به سه زبان اردو ، عبری و ترکی هم ترجمه شده است. علت نامگذاری این کتاب به همین نام هم محل زندگی او یعنی خوارزم بود . انجلس کشیک فرانسوی می گوید که : کتاب ذخیره خوارزمشاهی تا زمان صفویه یعنی بعد ۶۰۰ سال از تالیف آن رایج ترین کتاب پزشکی بود.ذخیره خواررم شاهی از ۱۰ جلد با مقدمه ای طولانی تشکیل شده است که یکی از اولین انها به طور وسیع ساختار بدن انسان را شرح داده است که شامل تمام اطلاعات آناتومی تا آن زمان بوده است .
جرجانی چندین جلد از کتاب خود را به بیماری های پزشکی اختصاص داده بود همچنین ذکر شده است که او اولین کسی بود که رابطه گواتر و اگزوفتالمی را کشف کرد . دو کتاب الاغراض الطبیه و خفیه (یا خوفیه) العلاج دو کتابی هستند که جرجانی به طور خلاصه از ذخیره خوارزمشاهی خلاصه نویسی کرده بود تا دانشجویان پزشکی از ان به عنوان کتاب راهنما استفاده کنند . کتاب ذوبدات الطب توسط جرجانی نگارش شده است که تاریخ نگارش آن معلوم نیست و این کتاب در موضوع پزشکی و آناتومی است . جرجانی سپس به مرو پایتخت سلطان سنجر بن ملکشاه سلجوقی رفت و در همان جا فوت کرد .
نام او به درخشانی در طب بعد اسلام در ایران می درخشد .
نظر دهید