• 1400/07/18 - 14:28
  • تعداد بازدید خبر : 429
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

سلامت روان در جهان نابرابر

شعار امسال روز جهانی سلامت روان (18 مهرماه/10 اکتبر)، "سلامت روان در جهان نابرابر" انتخاب شده است و نیاز به بازبینی تعاریف و اصلاح رویه های متداول فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی، درمانی و آموزشی را در جهت کاستن از اثرات نابرابری بر سلامت روان مردم را توصیه و تاکید می کند.

به گزارش روابط عمومی مرکز دانشگاهی پورسینا و به نقل از سازمان جهانی بهداشت (who): بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ منجر به افزایش شدید اختلالات افسردگی و اضطراب در سطح جهانی شد و تاثیر بسیاری بر سلامت روانی افراد ازجمله کارکنان بهداشت روان، افراد دخیل در خط مقدم مقابله با بیماری، دانشجویان، دانش‌آموزان، افراد تنها و افراد مبتلا به بیماری‌های روانی داشته و خدمات مرتبط با اختلال روانی را نیز مختل کرده است.

با این حال ، دلایلی برای خوش بینی وجود دارد. در طول مجمع جهانی بهداشت در ماه مه 2021 ، دولت های سراسر جهان نیاز به افزایش خدمات بهداشت روانی با کیفیت در همه سطوح را تشخیص دادند. و برخی از کشورها روشهای جدیدی برای ارائه خدمات بهداشت روانی به جمعیت خود یافته اند .

بنا بر گزارش این سازمان: نزدیک به یک میلیارد نفر دارای اختلال روانی هستند و هر کسی ، در هر مکانی ، می تواند تحت تأثیر قرار گیرد. افسردگی یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است و سهم عمده ای در بار جهانی بیماری ها دارد. در سطح جهانی ، تخمین زده می شود که 5 درصد از بزرگسالان از افسردگی رنج می برند. در سطح جهان ، از هر هفت کودک 10-19 ساله ، یک نفر دچار اختلال روانی می شود. نیمی از این اختلالات در سن 14 سالگی شروع می شود اما بیشتر آنها تشخیص داده نمی شوند و درمان نمی شوند. افرادی که دارای اختلالات روانی شدید مانند اسکیزوفرنی هستند 10 تا 20 سال زودتر از مردم عادی می میرند. از هر 100 کشته یک نفر خودکشی است. این چهارمین علت اصلی مرگ و میر جوانان 15 تا 29 ساله است. بیماری همه گیر COVID-19 تأثیر قابل توجهی بر سلامت روانی افراد داشته است.

 علیرغم ماهیت جهانی و وسعت بیماری روانی ، فاصله بین تقاضا برای خدمات و عرضه خدمات بهداشت روانی همچنان قابل توجه است. تعداد کمی از مردم در سراسر جهان به خدمات بهداشت روانی با کیفیت دسترسی دارند. شکاف های جدی که هنوز در مراقبت های بهداشت روانی وجود دارد ، ناشی از سرمایه گذاری های مزمن چند دهه ای در ارتقاء ، پیشگیری و مراقبت از سلامت روان است. انگ ، تبعیض و نقض حقوق بشر در افرادی که دارای شرایط روانی هستند همچنان گسترده است.

 برخی از شایع ترین بیماری های روانی ، افسردگی و اضطراب را می توان با گفتگو درمانی ، دارو یا ترکیبی از این موارد درمان کرد.

کارکنان بهداشت عمومی می توانند برای تشخیص و درمان بیماری های روانی آموزش ببینند. بررسی منظم سلامت افراد مبتلا به اختلالات روانی شدید می تواند از مرگ زودرس جلوگیری کند. کیفیت زندگی افرادی که با شرایطی مانند اوتیسم و ​​زوال عقل زندگی می کنند ، زمانی که مراقبین آنها آموزش های مناسب را ببینند ، می تواند تا حد زیادی بهبود یابد. حقوق افرادی که با شرایط بهداشت روانی زندگی می کنند را می توان از طریق قوانین مربوط به سلامت روان ، سیاست گذاری ، توسعه خدمات بهداشت روانی مقرون به صرفه و با کیفیت و مشارکت افرادی که دارای تجربه زندگی هستند ، حفظ و ارتقاء داد.

  • گروه خبری : رویداد,اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 77465
کلمات کلیدی
مریم  سفرگر
خبرنگار

مریم سفرگر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1400/07/18 14:28