• 1391/03/20 - 12:08
  • تعداد بازدید خبر : 51
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

آشنایی با تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو یا CCHF






تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده‌است که ازطریق گزش کنه و یا تماس با خون ، ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود. این بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکرائین شرح داده شد و نام تب خونریزی دهنده برای آن اعلام گردید. در سال ۱۹۶۹ معلوم شد پاتوژن ایجاد کننده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مشابه همان بیماری است، که در سال ۱۹۵۶ در کنگو مشاهده و از این رو ارتباط این دو مکان و بیماری باعث اسم فعلی شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی پورسینا و به نقل از کارشناس مسئول کنترل عفونت این مرکز ( مهری السادات حسینی )؛ بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو CCHF در انسان منجر به بروز علائم شدید همراه با مرگ و میر حدود ۳۰ ٪ می شود . این بیماری در ایران اندمیک بوده و به دلیل عدم توجه کامل به این بیماری، تا سال 1378 موردی از آن ثبت و گزارش نشده است. همچنین بیماری در کودکان زیر 12 سال مشاهده نشده و تعداد موارد قطعی در مردان بیش از زنان بوده است.
در انسان دوره کمون بستگی به روش آلودگی دارد به طوری که حداقل 3 روز و حداکثر 9 روز طول می کشد و معمولأ با علائم آنفلوآنزا، سردرد شدید ، درد در ناحیه پشت ، بی اشتهایی (anorexia ) و استفراغ تظاهر می کند . بیماران معمولأ از درد در مفاصل و عضلات رنج می برند. اسهال از علائم بالینی بیماری می باشد و در بعضی از موارد سرفه ، فارانژیت و درد پرده جنب وجود دارد. در روزهای دوم و چهارم بیماری نیز بعضی از بیماران علائم خونریزی از خود نشان می دهند. گاهاً در اطراف محل خونگیری و محل های تزریق، هماتوم اتفاق می افتد و در خیلی از موارد، خارج شدن مقدار زیادی خون از رگ ها در دست و پا باعث گسترش نواحی خون مردگی می شود.خونریزی از لثه ها، بینی و دستگاه ادراری- تناسلی به طور معمول دیده می شود. در مواردی که منجر به مرگ می گردد خونریزی در دستگاه گوارش اتفاق می افتد. خاطرنشان می شود ، این بیماری در دام هیچگونه علائمی ندارد و اساس درمان آن مراقبت از بیمار، اصلاح آب و الکترولیت و در صورت لزوم جایگزینی خون و پلاکت است.
برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ، محافظت از کنه و گزش کنه و خودداری از جدا کردن آن با دست و یا له کردن کنه ها ، مصرف گوشت های بهداشتی و استفاده از محلول سفید کننده خانگی با رقت 1 درصد بر روی خون و ترشحات ریخته شده دام و 15 دقیقه بعد، شستشو با آب و صابون، حایز اهمیت است. همچنین توصیه می شود ، وجود کنه به منظور جلوگیری ازانتقال به سایر افراد در بیماری بررسی شود . در صورت بروز خونریزی نیز نباید بیمار را جابجا کرد. درصورت تماس کارکنان پزشکی با خون وترشحات بیمار مشکوک یا تأیید شده، باید مدت ۱۴روز بروزعلائم باکنترل تب، تحت پیگیری قرارگیرد . در مواقعی که با فرورفتن سوزن به پوست درحین خونگیری مواجه هستیم باید فرد مواجه شده را تحت درمان با ریباورین خوراکی جهت پیشگیری قرار داد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر به فایل ضمیمه مراجعه نمایید.
  • گروه خبری : اخبار بیمارستان پورسینا
  • کد خبر : 1169
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1391/03/20 12:08