• 1399/08/24 - 11:02
  • تعداد بازدید خبر : 98
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

بایدها و نباید های تغذیه برای دیابتی ها

رعایت رژیم غذایی سالم و متعادل مهمترین راه حل برای متعادل نگه داشتن قند خونتان است، پس حتما برای یکبار هم که شده تحت نظر متخصص تغذیه رژیم غذایی متناسب با نیازتان را دریافت کنید.

به مناسبت هفته پیشگیری از دیابت نرگس میر راجعی-کارشناس تغذیه مرکز آموزشی پژوهشی درمانی پورسینا در گفت و گو با روابط عمومی این مرکز اظهار داشت؛ غذای سالم  غذایی
است  که تمام ریز مغذی ها و درشت مغذی های
مورد نیاز بدن را تامین و  تمامی گروههای
غذایی (که شامل غلات ، حبوبات ،میوه جات ، سبزیجات ،لبنیات ، انواع گوشت ها ،
مغزها و چربی های  سالم  است ) در برنامه غذایی  روزانه تعریف شده و به شیوه سالم پخت صورت
بگیرد .

وی در خصوص ممنوعیت های غذایی  برای   بیماران دیابتی گفت؛ رژیم  دیابتی در واقع همان  رژیم غذایی سالم است  که هر فردی موظف است  برای حفظ سلامتش رعایت کند  اما متاسفانه افراد قبل از بالارفتن فاکتورهای آزمایشگاهی خود کمتر به فکر رعایت تغذیه سالم می افتند ، منظور از تغذیه   سالم   مصرف کمتر قند و شکر و مواد غذایی حاوی  قند و شکر ( کیک ، کلوچه ، شیرینی ، بیسکویت ، نوشابه  ها ، آب میوه های صنعتی ، بستنی ، انواع شکلات و.....) و کاهش مصرف مواد غذایی چرب و سرخ کردنی  و فست فود ها می باشد و اینکه هر شخص متناسب با نیاز خود (نه بیشتر از آن ) از گروه های مختلف غذایی استفاده کند (چون مصرف بی رویه یک غذای سالم  هم چون چاق کننده  است و می تواند در نهایت مضر باشد ) 

میر راجعی ادامه داد؛ وزن ایده آل
بیمار دیابتی  مانند افراد دیگر براساس
شاخص توده بدنی (
BMI  )   تعریف می شود 
برای  محاسبه
   BMI    بایستی 
وزن را بر مجذور قد تقسیم  کنیم
(  محدوده نرمال 
BMI  18.5 تا 25 می باشد) اگر عدد به دست آمده بین
18.5 تا 25 باشد وزن فرد نرمال است .

این مشاور تغذیه در تشریح باورهای  نادرست تغذیه 
ای در خصوص  بیماران  دیابتی اظهار داشت؛
1. مصرف  بی رویه 
نان و کاهش مصرف برنج (خیلی از دیابتی ها بر این گمان هستند که نان ها  قند خونشان را بالا نبرده  و فقط برنج قند خونشان را بالا می برد  به همین دلیل  
مصرف برنج را کم کرده  اما محدودیتی
برای مصرف نان قائل نیستند و حتی در وعده نهار هم نان می خورند ) غافل از  آنکه مقدار مصرف مهمتر از چیزی است که مصرف می کنند
به عنوان مثال قند 10 قاشق سرپر برنج  با
یک عدد لواش  یا یک چهارم بربری کوچک برابر
است.

2. مصرف بی رویه نان سنگک (خیلی  از دیابتی ها فکر می کنند چون نان سنگک سبوس
دار است می توانند آن را به هر میزان که خواستند مصرف کنند ) غافل از آنکه   اکثر نان سنگک های موجود در بازار فاقد سبوس
است (هرچند مصرف نان های سبوس دار مثل نان جو بیشتر توصیه می شود اما اگر کسی نان
لواش را 90 گرم و نان جو را 150 گرم بخورد پیشنهاد ما به او مصرف نان لواش
است  چون نان لواش  را کمتر مصرف می کند)

3. مصرف  بی رویه آب
میوه های ترش  مثل آب آلبالو  چون بر این باورند چون ترش است  قندشان 
را بالا نمی برد  اما در همین آب
میوه ها هم شکر استفاده می شود.

4. مصرف بی رویه بیسکویت های رژیمی  (چون بر این باورند  این بیسکویت ها رژیمی هستند و قندشان را بالا
نمی برند ، این بیسکویت ها هم  از آرد
تهیه  شده اند و اگر به مقدار نیاز خورده
نشوند قند خون را بالا می برند .

5. مصرف  بی
رویه  توت خشک و کشمش چون بر این باورند
قندشان طبیعی  است و قند خون را بالا نمی
برد به همین علت همراه چای به جای قند یک مشت کشمش استفاده می کنند در صورتی که
مصرف بی رویه آنها به راحتی موجب افزایش قند خون می شود.

میر راجعی در خصوص استفاده از محصولات ویژه بیماران دیابتی  که عرضه می شود توصیه کرد؛ این محصولات (قند و
شکر رژیمی ، نباتی رژیمی و ..) حاوی قند آسپارتام هستند  که غیر قابل جذب بوده و قند خون را بالا نمی برند
، اما از آنجا که این قند اشتها را زیاد می کند مصرف بی رویه این محصولات توصیه
نمی شود اما مصرف به مقدار کم و متعادل مشکلی ندارد ، در مورد مصرف نوشابه
های  گازدار هم باید بگویم درست است که قند
غیر قابل جذب دارند اما اسید فسفریک نوشابه برای هر فردی مضر است  و بهتر است فقط به مقدار محدود مصرف شوند.

وی خطاب به بیماران دیابتی گفت:  قطعاً رعایت رژیم سالم برای
هر فردی سخت است، رژیم  دیابتی نیز در واقع
رعایت رژیم سالم است پس لطفا خودتان رو متفاوت از بقیه ندانید  و در صورتی که هوس  خوردن غذای خاصی دارید حتما از متخصص  تغذیه 
برای جایگزینی غذاهای خود کمک بگیرید تا رژیمتان تنوع کافی داشته باشد .

میر راجعی خاطرنشان کرد؛ رعایت رژیم غذایی  سالم و متعادل مهمترین  راه حل برای متعادل نگه داشتن قند خونتان است ، پس  حتما برای یکبار هم که شده  تحت نظر متخصص تغذیه رژیم غذایی متناسب با نیازتان را دریافت کنید (چون نیاز افراد دیابتی باهم متفاوت است  و هرکس باید متناسب با نیاز خود غذا مصرف کند ) ، غذا را در حجم کم و به دفعات مصرف کنید ، ترجیحا  از نان های  سبوس دار با مقدار مورد نیاز خود استفاده کرده و به جای مصرف آب میوه  های طبیعی  خود میوه  را مصرف کنید ، مصرف سبزیجات کنار وعده های  غذایی را فراموش نکنید، بیشتر از گذشته به سلامت غذای خود اهمیت دهید  و غذا را به شیوه های سالم طبخ کنید.

  • گروه خبری : اخبار بیمارستان پورسینا
  • کد خبر : 65297
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1399/08/24 11:02