به بهانه یازدهمین بسیج ملی تغذیه؛
توصیه های تغذیه برای پیشگیری از ویروس کرونا
رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله ویروس کرونا دارد.
به گزارش روابط عمومی مرکز دانشگاهی پورسینا؛ رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله ویروس کرونا دارد. تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی است که شامل 6 گروه اصلی غذایی (نان و غلات، سبزیها، میوه ها، شیر و فراوردههای آن، گوشت و تخم مرغ، و حبوبات و مغز دانهها) می شود.
در این خصوص کارشناس تغذیه بیمارستان پورسینا می گوید: با تغذیه صحیح و تقویت سیستم ایمنی میتوان به پشگیری از ابتلای به بیماری کمک کرد. رعایت دستورات زیر در شرایط خاص به افزایش قدرت ایمنی بدن کمک میکند:
• به منظور افزایش سطح
ایمنی بدن روزانه از منابع ویتامین C شامل انواع میوهها و سبزیها از جمله سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم ، گوجه فرنگی، جوانه گندم، انواع مرکبات، کیوی و دیگر میوههای در دسترس استفاده کنیم.
• با توجه به این که
پیاز خام حاوی ویتامین C است می توان به صورت روزانه همراه با غذا استفاده کرد.
• در تهیه سوپ یا آش
از شلغم که حاوی ویتامین C میباشد،استفاده کنیم.
• با توجه به نقش ویتامین
آ (A) و ای (E)در تقویت سیستم ایمنی بدن، روزانه از منابع غذایی
این دو ویتامین استفاده کنیم مانند هویج و کدوحلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج
، برگ چغندر وبرگ های تیره رنگ کاهو،جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، شیر و کره.
• از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و انواع سوسیس و کالباس، غذاهای چرب و سرخ شده به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن خودداری کنیم.
• با مصرف منابع غذایی
حاوی ویتامین D (ماهیهای چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) به افزایش سطح ایمنی بدن کمک کنیم.البته با توجه به کمبود این ویتامین در جمعیت ایران، توصیه می شود مکمل آن را با تجویز پزشک دریافت کنیم.
• جهت تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی (جگر، گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی، میوه های تازه و خشک، انواع مغزها و حبوبات) استفاده کنیم.
• روزانه از منابع غذایی ویتامینهای گروه B مانند انواع سبزیهای برگ سبز و میوهها، شیر و لبنیات، انواع گوشتها و زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود و لوبیا، عدس باقلا و لپه و مغزها (پسته، گردو، فندق، بادام و بادام زمینی) جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن استفاده کنیم.
• مصرف 6 تا 8 لیوان اب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه توصیه میشود. نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن و دفع سموم کمک میکند.
• از خوردن غذاهایی
که خوب پخته نشده( مثل تخم مرغ عسلی و کباب هایی که مغز پخت نشده اند) خودداری شود.
• استفاده از منابع
پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.
• در صورتی که علائم
سرماخوردگی داریم، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنیم.
• از مصرف غذا در بیرون
از منزل اجتناب کنیم.غذاهای بیرون از منزل ممکن است با رعایت نکات بهداشتی دقیق تهیه
نشده باشد وهمچنین نمک و چربی مصرف شده سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود.
نرجس میر راجعی خاطرنشان کرد:توصیه می شود
جهت افزایش سیستم ایمنی بدن سه وعده اصلی و دو یا سه میان وعده در روز مصرف شود. البته
باید توجه داشت در شرایطی که فعالیت فیزیکی محدود شده مقدار غذای خورده شده نیز باید
به نسبت کاهش یابد تا از ایجاد اضافه وزن و چاقی پیشگیری شود.
گفتنی است: با توجه به شرایط شیوع کرونا از 15دی لغایت
30 دی ماه یازدهمین بسیج ملی تغذیه با شعار " تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا " برگزار می شود.
نظر دهید