• 1391/05/21 - 10:43
  • تعداد بازدید خبر : 52
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

توصیه های غذایی برای روزه داران







روزه فرمان خدا و تمرینی برای زندگی سالم و با معنویت و تلاشی برای نزدیکی به خدا و دستیابی به مراحلی از نور است، با برنامه ریزی درست برای تغذیه و مصرف صحیح مواد غذایی در این ماه و پرهیز از زیاده روی در خوردن غذا می توان از برکات معنوی این ماه سود بیشتری جست و فواید بهداشتی روزه را به دست آورد.
به گزارش روابط عمومی پورسینا و به نقل از سمانه روشندل ، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی مر کز آموزشی درمانی پورسینا؛ برخی تصورات غلط در رابطه با روزه موجب آسیب رساندن بیشتر به بدن می شود. مثلا بر خلاف آنچه مردم گمان می کنند که طی ماه رمضان به واسطه روزه گرفتن وزن افراد کم می شود و همچنین افرادی که دچار چربی خون بالا هستند ، چربی خونشان کاهش می یابد، در بسیاری از موارد دیده شده که پس از ماه رمضان نه تنها کاهش وزن ایجاد نشده بلکه موجب افزایش وزن و چربی خون هم شده است. علت اصلی این مشکل افراط در مصرف شیرینی و مواد غذایی پر چرب و ناسالم مانند زولبیا و بامیه است. تصور غلط دیگر این است که روزه بدون سحری در کاهش وزن موثر تر است در حالیکه حذف سحری به بدن آسیب رسانده و اغلب موجب افت قند خون و کاهش عملکرد فرد می شود. این افراد معمولا در وعده غذایی افطار گرسنه تر هستند و حجم زیادی غذا می خورند که خود باعث سنگینی معده و برگشت اسید معده به مری (همان ترش کردن) و افزایش وزن در پایان ماه رمضان می شود.
بنابراین به روزه داران توصیه می شود از سه وعده غذایی افطار، شام و سحری استفاده کنند.
سحری نقش تعیین کننده ای در تامین انرژی و مواد غذایی مورد نیاز بدن دارد.وعده سحری بهتر است حاوی پروتئین (گوشت ، مرغ، ماهی ، شیر و حبوبات ) با مقدار متعادل چربی ، برنج و نان های سبوس دار ، انواع خورشت های ایرانی ولی کم روغن ، کم نمک و مواد غذایی کم شیرین ، میوه ، سالاد ، آب ، نوشیدنی های گرم یا خنک باشد. از بین میوه ها و سبزی ها می توان از سیب ، گوجه فرنگی و هندوانه استفاده کرد. زیرا به علت دارا بودن درصد بالای آب در طول روز احساس تشنگی کمتری به فرد دست خواهد داد.
مصرف چای زیاد به دلیل خاصیت ادرار آوری و کافئین موجود در آن ، توصیه نمی شود. مصرف قهوه یا چای پررنگ ، بادمجان، فلفل، و غذاهای پر ادویه باعث افزایش تشنگی در طول روز می شود.
بلافاصله بعد از سحری نخوابید تا بعد از بیدار شدن از خواب، طعم تلخی دهان را نداشته باشید.
افطار لازم است با نوشیدنی گرم(چای شیرین کم رنگ، شیر گرم) شروع شود. هنگام افطار از آغاز کردن غذا با آب سرد ، نوشابه و مانند اینها جدا خودداری کنید.
افطار را با یک قند طبیعی ( خرما، کشمش و عسل) آغاز کنید.
انتخاب غذای سالم و ملایم برای افطار از سالم ترین نوع تغذیه است. از جمله؛ نان، پنیر، سبزیجات، فرنی، سوپ و انواع آش ، حبوبات آپ پز له شده و انواع کوکو.
شام: اگر وعده های افطار و شام را باهم مصرف کنید ، یک دفعه مواد غذایی بسیاری را وارد دستگاه گوارش می کنید که زیاد مطلوب نیست بهتر است ، وعده شام را با فاصله 2 ساعت بعد از افطار صرف شود.
در وعده شام از مصرف غذاهای سنگین خودداری کرده و از غذاهایی مانند سوپ، آش سبک، خوراک سبزیجات با کمی نان سبوس دار همراه لبنیات و سالاد ، انواع غذاهای ایرانی به حجم متعادل ولی کم روغن ، کم چربی، کم نمک و کم شیرینی ، میوه ، سالاد، آب و نوشیدنی های گرم و خنک ، مصرف کنید.
در فاصله بین شام و خواب بهتر است از انواع آجیل و مغز ها ، میوه و شیر کم چرب مصرف کنید.

  • گروه خبری : اخبار بیمارستان پورسینا
  • کد خبر : 1398
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1391/05/21 10:43