• 1396/05/07 - 14:37
  • تعداد بازدید خبر : 53
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

آنچه باید در مورد گرمازدگی بدانیم

کمیته آموزش دفتر پرستاری بیمارستان پورسینا طی انتشار پمفلتی، اطلاعات مورد نیاز در خصوص گرمازدگی را در اختیار مراجعین قرار داد .

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی پورسینا کمیته آموزش دفتر پرستاری پورسینا طی انتشار پمفلتی، اطلاعات مورد نیاز در خصوص گرمازدگی را در اختیار مراجعین قرار داد .
در این پمفلت راهنما آمده است؛ گرمازدگی موقعیتی حادّ و تهدید کننده زندگی است که در این حالت سیستم تنظیم کننده دمای بدن ، به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در هوای گرم یا تولید بیش از حدّ گرما در بدن و یا وجود هر دو حالت ، از کار می افتد، درحالت گرمازدگی بدن نمی تواند گرمای اضافی خود را دفع کند، در نتیجه دمای بدن خیلی افزایش می یابد که می تواند اندام های اصلی را تخریب کند.
علائم گرمازدگی شامل؛ پوست خشک و داغ – عدم تعریق – پوست ابتدا قرمز شده و سپس رنگ پریده یا کبود می شود – تنفس کوتاه و سریع – نبض سریع و ضعیف – افزایش دمای بدن به بیش از 40 درجه – سردرد – گرفتگی عضلات – گشادی مردمک چشم-ادرار زرد تیره یا نارنجی – سردرد و اسهال است.
علائم روحی و روانی گرمازدگی نیز شامل ؛ سخنان بی ربط ، گیجی ، رفتار پرخاشگر، آشفتگی و هیجان، توهم– بی حالی ، رخوت و بی حسی ( واکنش های بدن بیش از حد آرام و آهسته می شود ) و تشنج می باشد.
گرمازدگی یک فوریت پزشکی است و درمان عوارض مرتبط با گرمازدگی بستگی به شدت آن دارد. اگر دیدید کسی دچار گرمازدگی شده، فوراً یک آمبولانس خبر کنید یا هر چه سریع تر او را به نزدیک ترین بیمارستان برسانید.
در مقابله با فرد گرمازده باید:
1- لباس های فرد گرمازده را درآورده و بدن او را در آب سرد فرو برید. اگر چنین امکانی وجود نداشت، با استفاده از یک پارچه یا حوله یا اسفنج ، بدن فرد را با آب سرد خیس کنید یا اینکه قطعات یخ را به آرامی به بدن فرد بمالید.تکه های یخ را روی گردن ، زیر بغل و کشاله ران او قرار دهید. توسط یک تکه کاغذ یا حوله یا پنکه ، او را باد بزنید. فرد را در مکان خنکی قرار دهید.
2- پاهای فرد را در محل بالاتری نسبت به بدن او قرار دهید تا جریان خون بیشتر به مغز برسد.
3- دست ها و پاهای فرد را ماساژ دهید تا خونی که خنک شده ، به سمت مغز و مرکز بدن او برود.
4 - اگر شخص هوشیار است، او را تشویق کنید تا کم کم آب یا یک نوشیدنی خنک (دوغ ) بنوشد. ولی اگر شخص بیهوش باشد، بدن او را خنک کنید تا وقتی به هوش آمد، آب بنوشد.
6- وقتی بدن فرد خنک شد، هر 10 دقیقه یک بار دمای بدن او را از طریق مقعد اندازه گیری کنید تا دمای بدنش کمتر از 5/38 درجه سانتیگراد نشود. اگر هم دماسنج در اختیار نداشتید، تا وقتی که با لمس کردن بدن او احساس می کنید خنک نشده، عمل خنک کردن را ادامه دهید.
در بیمارستان امکانات بهتر و روش های دقیق تری برای کنترل دمای بدن وجود دارد. در آنجا دمای مرکزی بدن به طور مرتب کنترل می شود تا فرد دچار افت ناگهانی دمای بدن ( هیپوترمی ) نشود. آزمایشات خونی برای تعیین مقدار نمک و سایر املاح موجود در خون انجام می شود و مایع درمانی (سرم نمکی ) برای حفظ تعادل الکترولیت ها و آب بدن صورت می گیرد.
ماساژ برای عضلاتی که دچار گرفتگی شدند، استراحت در محل خنکی ، پوشیدن لباس های نازک و نخی ، نوشیدن نوشیدنی خنک  حاوی نمک از دیگر اقدامات است از طرفی اگر فرد گرمازده مسن است یا نمی تواند نوشیدنی شور بنوشد، باید او را به بیمارستان انتقال داد .

  • گروه خبری : اخبار بیمارستان پورسینا
  • کد خبر : 28520
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1396/05/07 14:37