• 1402/11/15 - 09:42
  • تعداد بازدید خبر : 120
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی

لیلا رضایی کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی پورسینا به بهانه پویش ملی تغذیه سالم  در خصوص مصرفشی اظهار داشت: ﺷﻴــﺮ ﻳﻚ ﻏﺬﺍی ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا، ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭ ﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ‌ﻫـﺎ، ﻧﻘـﺶ مهمی ﺩﺭ ﺭﺷــﺪ ﻭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ. ﺷﻴﺮ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ‌ﻫﺎی لبنی ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـأﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ است ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ برای ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ ﺍﺳﺘﺨﻮان‌ها، ﺩﻧﺪﺍﻥ ﻫﺎ ﺗﻮﺻﻴﻪ میﺷﻮﺩ.

مطالعات نشان می‌دهد که اگر مصرف لبنیات به اندازه کافی باشد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کاهش می‌یابد و در پیشگیری از اختلالات متابولیک، بیماری‌های قلبی و عروقی، فشارخون و پوکی استخوان مفید است.

 از فراورده‌های لبنی باید روزانه دو تا سه واحد (روزانه ۲۲۰ گرم) مصرف شود. در دهه اخیر مصرف لبنیات در خانوارهای ایرانی روند کاهشی داشته است و به حدود ۱۶۰ گرم در روز رسیده است که با میزان پیشنهادی در سبد غذایی مطلوب برای جامعه ایرانی، مبنی بر مصرف روزانه ۲۵۰ گرم لبنیات فاصله زیادی دارد.

 کاهش مصرف شیر در جامعه می‌تواند منجر به کوتاهی قد در نسل جدید شود. نتایج جدید مطالعات مروری سیستماتیک نشان می‌دهد که هیچ ارتباط معناداری بین چربی اشباع موجود در شیر و لبنیات با سکته‌های قلبی و مغزی و بیماری‌های قلبی وجود ندارد. اما باید توجه داشت که به جز کودکان زیر ۲ سال، تمامی افراد باید لبنیات کم چرب ( ۱.۵ درصد و کمتر) مصرف کنند.

  • گروه خبری : اخبار بیمارستان پورسینا
  • کد خبر : 118508
کلمات کلیدی
مریم  سفرگر
خبرنگار

مریم سفرگر

آخرین بروز رسانی : 1402/11/15 09:42