• 1395/07/29 - 07:59
  • تعداد بازدید خبر : 40
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
به مناسبت روز جهانی پوکی استخوان/

افزایش سطح آگاهی جامعه عامل موثر در پیشگیری از پوکی استخوان است

افزایش سطح آگاهی جامعه در پیشگیری، تشخیص زود هنگام و درمان موثر بیماری خاموش پوکی استخوان حایز اهمیت است.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی پورسینا؛ سازمان بهداشت جهانی WHO  روز 20 اکتبر مصادف با 29 مهر را به عنوان روز جهانی بیماری پوکی استخوان یا همان استئوپروز نامگذاری کرده است.  استئوپروز (پوکی استخوان) از مشکلات شایع سیستم عضلانی اسکلتی است و آگاهی افراد از علل و عوامل خطر، نقش مهمی در پیشگیری از استئوپروز دارد در این خصوص دکتر احمد رضا میربلوک جراح و متخصص ارتوپدی و فلوشیپ فوق تخصصی جراحی ستون فقرات اظهار داشت؛ استئوپروز به عنوان یک معضل مهم بهداشتی- درمانی جامعه شناخته شده و به آن بیماری خاموش قرن لقب داده اند.

رییس مرکز آموزشی درمانی پورسینا ادامه داد: این بیماری به صورت کاهش تراکم استخوانی و از دست رفتن کیفیت ریزساختارهای استخوان تعریف شده که باعث افزایش خطر شکستگی می شود. استئوپروز فرد را مستعد شکستگی های استخوانی پس از ضربه های کوچک و کم قدرت می نماید و اکثر این شکستگی ها در ستون فقرات، انتهای ساعد و در مفصل ران رخ می دهد.

وی در خصوص علایم این بیماری گفت: در مراحل اولیه‏ بروز پوکی استخوان، علائم آن به ندرت ظاهر می‏ شود، که این ظاهر نشدن علائم تشخیص بیماری را دشوار می‏ کند و معمولاً تا زمان شکستگی، علامت هشدار دهنده ای ندارد. از این رو پیشگیری، تشخیص زود هنگام و درمان موثر پوکی استخوان از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد؛ شیوع بیماری پوکی استخوان در ایران 15/5 درصد در زنان و حدود 9/3 درصد در مردان و علت بیش از 1/5 میلیون شکستگی در سال گزارش شده است.
دکتر میربلوک ادامه داد؛ طبق آمار مرکز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران سالیانه 400-200 هزار مورد شکستگی در کشور رخ می دهد که درصد زیادی از آن ناشی از استئوپروز می باشد و مخارج تحمیل شده به دولت ناشی از شکستگی لگن و جراحی آن سالیانه 120 میلیارد ریال برآورد شده است.
وی با اشاره به اینکه ایران جامعه جوانی است و در سال های آینده با سیل عظیم افراد میانسال مواجه می شود تاکید کرد؛ داشتن یک جامعه سالم در دوران میانسالی متضمن افزایش سطح آگاهی درکلیه اقشار جامعه می باشد و آموزش و انجام مطالعات گسترده در ارتباط با حیطه های مختلف این بیماری در تمام سطوح شغلی و تحصیلی یک عامل ضروری درمان است.
در این خصوص دکتر میربلوک به پژوهش انجام شده با عنوان سطح آگاهی پرستاران شاغل در بخش های ارتوپدی در ارتباط با بیماری استئوپروز اشاره کرد و افزود : در این تحقیق سطح آگاهی پرستاران بخش های ار توپدی شاغل در بیمارستان های پورسینای رشت، امام خمینی(ره)، اختر وشریعتی تهران سنجش شد و بر اساس نتایج بدست آمده در اکثریت موارد آگاهی پرستاران در مورد استئوپروز کمتر از حد انتظار بود وآزمودنی ها از سطح آگاهی متوسطی برخوردار بودند که نیازمند بررسی و برنامه ریزی دقیق تری می باشد.
  • گروه خبری : اخبار بیمارستان پورسینا
  • کد خبر : 21323
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1395/07/29 07:59