• 1394/10/05 - 00:16
  • تعداد بازدید خبر : 38
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی در کشور ایجاد شد

در راستای کاهش اثرات منفی ناشی از مصرف قند، نمک و چربی بسیج ملی با این عنوان از 29 آذر لغایت 14 دی ماه در کشور در حال برگزاری است. 

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی پورسینا ؛ بیماریهای غیرواگیر مهمترین علت مرگ و میر در کشور به شمار می روند و در حال حاضر 76 درصد کل بار بیماری های کشور به بیماریهای غیر واگیر اختصاص داشته و از مهمترین عوامل خطر ابتلاء به این نوع بیماریها تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است.
مطالعات انجام شده در جهان و کشور نشان داده است تغذیه نامناسب و پیروی از الگوی نادرست غذایی بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت نوع 2 و برخی از انواع سرطانها بوده و در این بین بیماریهای قلبی عروقی به تنهایی علت اصلی مرگ در افراد بالای 30 سال و دومین عامل مرگ در افراد 15 تا 59 ساله است.
در این خصوص افزایش مصرف روغن و چربی(  بویژه چربی ها ی اشباع)  نمک ، قند و شکر از طریق مصرف بی رویه فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده و شیرینی جات موجب افزایش شیوع این گونه بیماری های می باشد.
براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر به علت شیوع روز افزون بیماری دیابت، اضافه وزن و چاقی به تأمین کمتر از ۵% انرژی روزانه از قندهای ساده تأکید دارد که به طور متوسط برای یک فرد سالم ۲۵ گرم (در حدود ۶ قاشق چایخوری شکر در روز )است.
در ایران شیوع دیابت در حدود ۱۰% گزارش شده است. در حدود ۵۰% زنان و ۳۹% مردان ۱۵ تا ۶۴ ساله در کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند. تحقیقات انجام شده نشان داده است که مصرف یک قوطی نوشابه در روز منجر به حدود ۷ کیلوگرم اضافه وزن در سال می شود. سرطان پانکراس، بیماری های کلیوی، فشار خون بالا، بیماری های قلبی به خصوص در زنان، نقرس، اختلال حواس و آلزایمر از دیگر عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرین (قند و شکر) است.
با توجه به اهمیت موضوع ، بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی از 29 آذر لغایت 14 دی ماه با هدف حساس سازی و افزایش آگاهی مردم، سیاستگذاران و مسئولین به خصوص دست اندر کاران تولید محصولات غذایی در حال برگزاری است این بسیج محدود به زمانی خاصی نیست ، بلکه باید ادامه یابد تا به هدف اصلی این بسیج یعنی ایجاد تغییر نگرش و تغییر رفتار در جامعه برای داشتن یک الگوی غذایی سالم دست یابیم.
 

  • گروه خبری : اخبار بیمارستان پورسینا
  • کد خبر : 14085
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1394/10/05 00:16