دوره آموزشی "آشنایی با مرگ مغزی و فرآیند اهدای عضو" در پورسینا برگزار شد
طی دو روز( 8 و 9 مرداد) ماه کارکنان مرکز آموزشی درمانی پورسینا در خصوص "آشنایی با مرگ مغزی و فرآیند اهدای عضو" تحت آموزش قرار گرفتند.
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی پورسینا: در این دوره آموزشی سمیع پور مسئول ارشد کوردیناتور واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به تاریخچه پیوند اعضا در ایران اشاره کرد و اظهار داشت: اهدای اعضای یک مورد مرگ مغزی می تواند 1 الی 8 نفر را از مرگ و اهدای بافت و نسوج می تواند 1 الی 53 نفر را از انواع معلولیت ها نجات بخشد.
دکتر انوش دهنادی مقدم رییس مرکز آموزشی درمانی پورسینا نیز در این سمینار ضمن تقدیر از ایثار خانواده های معزز اهداکنندگان عضو و با بیان اینکه فرهنگ اهدای عضو در استان گیلان قوی است به این نکته حایز اهمیت تاکید کرد که اعلام خبر مرگ مغزی و نحوه برخورد با خانواده آنان یک کار تخصصی است و تنها افراد آموزش دیده می توانند در این خصوص به نحوی عمل کنند که مورد مرگ مغزی به مرحله اهدای عضو برسد.
این عضو هیات علمی تصریح کرد: تنها تفاوت مرگ مغزی با مرگ عادی در قابلیت اهدای اعضا از مورد مرگ مغزی است و ارایه اطلاعات غلط از سوی افراد ناآگاه به خانواده های موارد مرگ مغزی، سیر فرایند اهدا را دچار خلل می کند.
دکتر دهنادی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد موارد اهدا در استان از بیمارستان پورسینا بوده است اظهار داشت؛ تصادفات بیشترین علت مرگ مغزی است لذا اهمیت آموزش و کسب اطلاعات در خصوص چگونگی برخود با موارد مرگ مغزی برای کارکنان پورسینا که در سانتر ترومای استان ارایه خدمت می کنند ضروری است.
وی چگونگی مراقبت از بیماران مشکوک به مرگ مغزی و مواردی که دچار مرگ مغزی شدند را تشریح کرد.
دکتر یاسر مودبی متخصص نورولوژی نیز طی این دوره آموزشی مباحثی در خصوص تعریف مرگ مغزی، تفاوت های آن با کما و نحوه تشخیص مرگ مغزی ارایه نمود.
گفتنی است جنبه های اخلاقی و رفتاری اهدای عضو از سوی سوپروایزر آموزشی مرکز آموزشی درمانی پورسینا نیز بیان شد.
نظر دهید