کارشناس مسئول بهداشت محیط بیمارستان پورسینا:
مهمترین عامل پیشگیری از ابتلا به وبا رعایت موازین بهداشتی است
وبا نوعی بیماری حاد و اسهالی است که در اثر عفونت روده با باکتری ویبریوکلرا ایجاد میشود که رعایت موازین بهداشتی عامل موثر در کنترل و پیشگیری از ابتلا به آن می باشد.
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی پورسنا، افسانه یابنده پور کارشناس مسئول بهداشت مرکز آموزشی درمانی پورسینا در خصوص آشنایی با بیماری وبا اظهار داشت؛ این بیماری عموما در مکانهایی با تصفیه ناکافی آب، دفع نامناسب و غیر بهداشتی مدفوع یا فاضلاب و نیز مناطق با بهداشت ناکافی ایجاد شده و گسترش می یابد. باکتری وبا همچنین میتواند در محیط رودخانههای شور و آبهای ساحلی زندگی کند.
یابنده پور با اشاره به اینکه یکی از راههای شایع ابتلا به وبا خوردن و آشامیدن غذا و آب آلوده است گفت؛ در تابستان به دلیل سفرها و محدود بودن امکانات بهداشتی در سفر، این امر بیش از سایر زمانها تهدیدی برای سلامت افراد می باشد.
وی در خصوص پیشگیری از ابتلا به این بیماری توصیه کرد؛ از آب آشامیدنی سالم استفاده کنید. (آب لوله کشی تصفیه شده یا آبهای بطری شده)، در مناطقی هم که دسترسی به آب تصفیه شده و لوله کشی وجود ندارد در صورت استفاده از آب چاه ، آب چشمهها و... حتما آب را قبل از مصرف بجوشانید یا کلرزنی کنید.
کارشناس مسئول بهداشت محیط پورسینا تاکید کرد؛ مصرف یخ غیربهداشتی، مواد غذایی و غذاهای آماده غیربهداشتی، آب میوه و نوشیدنیهای ارائه شده در بیرون از منزل و به خصوص غذاهای ارائه شده توسط فروشندگان دوره گرد نیز یکی از مواردی است که می تواند در ابتلا به این بیماری نقش پررنگی ایفا کند.
وی با اشاره به گرم شدن هوا از همشهریان و مسافران درخواست کرد؛ از شنا کردن در آب رودخانه، جویها یا استخرهای آلوده خودداری کنند.
شستن و ضدعفونی کردن میوهها و سبزیها قبل از مصرف، پخت کامل مواد غذایی، استفاده از ظروف و لوازم تمیز و شسته شده با آب سالم و بهداشتی ، شستشوی دست ها قبل از تهیه، توزیع و خوردن غذا ، نگهداری مواد غذایی در یخچال و... از دیگر توصیه های این کارشناس مسئول بهداشت محیط جهت پیشگیری از ابتلا و شیوع بیماری وبا بود.
نظر دهید