• 1399/05/13 - 13:15
  • تعداد بازدید خبر : 83
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

پورسینا تنها مرکز مجهز به استاندارد طلایی تشخیص صرع در شمال کشور

در بین تمامی بیمارستان های دولتی و خصوصی شمال کشور، با راه اندازی واحد LTMدر مرکز دانشگاهی پورسینا، استاندراد طلایی تشخیص برای بیماران مبتلا به صرع، در این مرکز امکان پذیر شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاهی پورسینا؛ از نظر متخصصین انواع گوناگونی تشنج وجود دارد که همگی تحت عنوان صرع معرفی می شوند که این امر باعث اشتباه در تشخیص و درمان می گردد. در این زمینه یکی از بیماری هایی که مکرراً سبب اشتباه تشخیصی می شود حملات شبه صرعی با منشاء روانی است. این بیماران در نتیجه تنش های روانی دچار این حملات می شوند که ممکن است به اشتباه تشخیص صرع داده شود و تحت درمان با داروهای ضد صرع قرار گیرند.

برای تمامی بیماران مقاوم به درمان دارویی و حتی تعیین نوع صرع، LTM بهترین روش برای تعیین علل ناشناخته‌ تشنج می باشد و بیمارستان پورسینا به عنوان تنها بیمارستان شمال کشور این خدمت را ارایه می کند.

در این خصوص دکتر بابک بخشایش - متخصص نرولوژی ، فلوشیپ صرع و رییس واحد LTM بیمارستان پورسینا در گفت و گو با روابط عمومی این بیمارستان اظهار داشت؛ LTM دستگاه نوار مغز پیشرفته ای است که حساسیت آن چندین برابر دستگاه معمولی می باشد و در واقع یک روش تشخیصی و استاندارد برای پیدا کردن کانون تشنج در بیماران صرعی مقاوم به درمان است که توسط مانیتورینگ مغزی طولانی مدت، به ثبت و پایش همزمان امواج مغزی و ویدیویی حرکات و حالات بیمار می پردازد.

وی ادامه داد: یک سوم از انواع صرع مقاوم به درمان هستند لذا  LTM جهت شناسایی نوع صرع نیز مورد استفاده قرار می گیرد تا درمان دارویی مناسب یا اقدامات غیردارویی مانند انجام عمل جراحی و یا نصب دستگاه  vns برای بیمار استفاده شود.

وی افرود: در این روش پس از بستری بیمار، الکترودها با چسب بر روی سر بیمار نصب شده و در حالی که فعالیت های معمول مانند خوردن، خوابیدن، تماشای تلویزیون و ... را انجام می دهد تحت نظر است تا دچار حمله ( خود به خودی یا به وسیله تحریک) شده  و نوار مغز به طور همزمان ثبت شود.

دکتر بخشایش با بیان این مطلب که در ایران به ازای هر هزار نفر، ۱۷ نفر مبتلا به صرع هستند ادامه داد: صرع بیماری مزمن اما قابل درمان است و در این خصوص قطعا تشخیص صحیح منجر به درمان موثر خواهد شد و از آسیب هایی که متعاقب تشخیص نادرست و تجویز داروهای غیرضروری برای بیمار رخ می دهد پیشگیری می شود.

وی تصریح کرد؛ از آغاز فعالیت واحد   LTMدر پورسینا  54 بیماردر همه رده های سنی ( از نوزاده 10 ماهه تا بیمار 89 ساله) بستری شده اند و حدود 25 درصد از آنانی که با تشخیص صرع تحت درمان بوده اند پس از بستری در این واحد و آنالیز نتایج نوار مغزی و مشاهدات بالینی محرز شد که منشاء حمله های آنان عصبی بوده است.

دکتر بخشایش خاطر نشان کرد: با توجه به کمبود نیروی متخصص و همچنین معدود بودن تعداد مراکزی  که در سطح کشور به LTMمجهز هستند، صف های انتظار طولانی برای پذیرش بیماران وجود دارد، در این راستا با راه اندازی واحد مذکور در بیمارستان پورسینا، سطح دسترسی راحت تری برای هم استان ها و حتی بیماران استان های مجاور مانند مازندران، اردبیل، قزوین و زنجان امکان پذیر شده و تا کنون 13 درصد از پذیرش شدگان واحد LTM پورسینای رشت از سایر استان ها بوده اند.

این متخصص نورولوژی تاکید کرد؛ هزینه های این روش تشخیصی خارج از پوشش بیمه ای است لذا بسیاری از بیماران به علت مشکلات مالی نمی توانند از آن بهره مند شود در صورتی که تشخیص و درمان برای این اقشار، می تواند مسیر زندگی و فعالیت اجتماعی آنها را تحت تاثیر قرار داده و حتی به نحوی از بار مالی که سیستم بهداشت و درمان در قبال تشخیص نادرست این بیماری متقبل می شود بکاهد.

وی اظهار امیدواری کرد؛ با اتخاذ تدابیری در سطح کلان ارایه این خدمت برای تمامی بیماران نیازمند محقق شود 

  • گروه خبری : اخبار بیمارستان پورسینا
  • کد خبر : 62046
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1399/05/13 13:15