گام نخست برای تشکیل شعبه انجمن اهدای عضو ایرانیان در استان گیلان برداشته شد
عصر امروز با حضور دکتر امید قبادی –نایب رییس انجمن اهدای عضو ایرانیان ، معاونین دانشگاه علوم پزشکی گیلان، روسای دو بیمارستان پورسینا و رازی و جمعی از فعالان خیرین سلامت استان، گام نخست برای تشکیل شعبه انجمن اهدای عضو ایرانیان در استان گیلان برداشته شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی پورسینا؛ عصر امروز طی نشستی که در مرکز آموزشی درمانی پورسینا با حضور نایب رییس انجمن اهدای عضو ایرانیان، مسوولین دانشگاه، جمعی از پزشکان و خیرین سلامت استان برگزار شد گام نخست برای تشکیل شعبه انجمن اهدای عضو ایرانیان در استان گیلان برداشته شد .
آغاز به کار این انجمن در استان گیلان فرایند فراهم آوری اعضای پیوندی ، پیگیری روند بیماران، ایجاد ساز و کارهای لازم در زمینه پیوند عضو و فرهنگ سازی در زمینه اهدای عضو را بهبود و تسریع می بخشد.
طی این مراسم دکتر علی داوودی - معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان تاکید کرد: بهره مندی از پتانسیل های حوزه پزشکی گیلان موجب شد تا این استان سال ها در خصوص پیوند کلیه برجسته باشد و همچنین دهمین پیوند کبد نیز در گیلان با موفقیت انجام شود.
وی تصریح کرد: آینده شمال کشور در بحث پیوند با دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان محقق خواهد شد و این مهم در غالب انجمن ها و کمک های مردمی ممکن می شود.
دکتر انوش دهنادی مقدم – رییس مرکز آموزشی درمانی پورسینا نیز اظهار داشت: استان گیلان از سال 76 تا 93تنها یک پیوند از مرگ مغزی داشت اما از سال 93 با فعال شدن واحد فراهم آوری اعضای پیوندی و ارائه آموزش ها به نیروهای پزشکی و پیراپزشکی، موارد اهدای عضو از مرگ مغزی افزایش یافت و تا کنون ده پیوند کبد و حدود یکصد پیوند کلیه از موارد مرگ مغزی انجام شده است.
وی ضمن تقدیر از خانواده های اهداکنندگان به نقش واحد فراهم آوری پیوند اعضا در این فرایند اشاره کرد و افزود: مهمترین ویژگی برای اهدای عضو فرهنگ سازی است و همه بایستی در این خصوص کمک کنند.
دکتر دهنادی در بخشی از سخنان خود از حمایت های دکتر علی نوبخت در خصوص راه اندازی پیوند کبد در استان گیلان نیز تقدیر کرد.
تایید مرگ مغزی توسط چهار گروه پزشکی شامل فوق تخصص مراقبت های ویژه، داخلی، جراح مغز و اعصاب و داخلی اعصاب انجام می گیرد که از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حکم مسئولیت اقدام به تایید مرگ مغزی را دارند.
دکتر امید قبادی نایب رییس انجمن اهدای عضو ایرانیان نیز در این مراسم با بیان این مطلب که شعبه گیلان چهاردهمین شعبه انجمن اهدای عضو ایرانیان است به تاریخچه تصویب قانون اهدای عضو اشاره کرد و اظهار داشت: قانون پیوند اعضا، فروردین ماه 1379 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، برپایه این قانون، اعضای بیماران فوت شده یا بیمارانی که مرگ مغزی آنان آشکار و مسلم شده را می توان به شرط وصیت بیمار یا موافقت اعضای خانواده مورد مرگ مغزی برای پیوند به بیمارانی که ادامه حیات ایشان به پیوند عضو بستگی دارد، استفاده کرد.
کلیه ها، قلب، کبد، پانکراس، روده، ریه ها، استخوان، مغز استخوان و برخی بافت های بدن از جمله پوست و همچنین قرنیه چشم ، تاندون ، غضروف و دریچه قلب از پیوندهای متداول است.
وی گفت: هر فرد مرگ مغزی در صورتی که خانواده اش خیلی زود برای اهدا عضو رضایت دهد، می تواند جان 1 تا 8 نفر را از مرگ نجات دهد و 1 تا 53 نفر را از معلولیت برهاند .
دکتر قبادی خاطر نشان کرد : سه پایه اهدای عضو شامل علم ( 20 درصد)، ساختار (30 درصد) و فرهنگ (50 درصد) می باشد و موفقیت اهدای عضو در گرو هم افزایی عناصر مهم اهدای عضو یعنی خانواده ها، جامعه پزشکی، سازمان های مردم نهاد، خیرین، نام آوران، رهبران دینی، ارگان های فرهنگ ساز و مسوولین است.
گفتنی است: دکتر محمد صفایی نیز در این مراسم بر لزوم توجه به آموزش و رعایت اصول اطلاع رسانی مرگ مغزی به خانواده های این عزیزان تاکید کرد.
نظر دهید