• 1390/08/15 - 14:19
  • تعداد بازدید خبر : 42
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

با راه اندازی سیستم تروما می توان صدمات ناشی از آسیب های جاده ای را حداقل تا 25 درصد کاهش داد






رئیس مرکز تحقیقات ترومای جاده ای گیلان ، از کاهش 25 درصدی صدمات ناشی از آسیبهای جاده ای با راه اندازی سیستم تروما خبر داد.
اولین نشست مرکز تحقیقات ترومای جاده ای گیلان با هدف ایجاد بستر مناسب جهت راه اندازی اولین سیستم پایلوت ترومای کشور، در گیلان برگزار شد. در این نشست که با حضور رئیس مرکز تحقیقات ترومای جاده ای گیلان ، معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، مدیر عامل سازمان هلال احمر گیلان ، مدیر کل مدیریت بحران گیلان ، رئیس اداره عملیات جاده ای و پلیس راه گیلان ، رئیس اداره ایمنی و ترافیک گیلان و چند تن از کارشناسان و اعضای هیئت موسس مرکز تحقیقات ترومای گیلان در مرکز آموزشی درمانی پورسینای رشت برگزار گردید ، حاضران ضمن ارائه راهکارهایی به منظور راه اندازی یک سامانه جامعه تروما در استان گیلان ، به بررسی چگونگی شکل گیری این سیستم پرداختند.
در این نشست ؛ دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک ، رئیس مرکز تحقیقات ترومای جاده ای دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به مراحل پایانی راه اندازی سامانه جامع تروما در این مرکز ، اظهار داشت ؛ پیاده سازی سیستم تروما مستلزم همکاری و مشارکت تمامی سازمان های ذیربط مانند سازمان امداد و اورژانس ، مراکز درمانی و بازتوانی ، وزارت راه و ترابری و پلیس راه است .
وی افزود ؛ در حال حاضر سامانه ترومای قابل اتصال به سیستم اطلاعات بیمارستان بوده و می تواند اطلاعات کلیه بیماران ترومایی را ثبت و نگهداری نماید . در این زمینه برنامه ریزی جهت استفاده از بانک اطلاعاتی موجود و ارتقای آن مستلزم تبادل نظر با سایر متخصصین امر به خصوص در سطح بین المللی است .
دکتر یوسف زاده در ادامه جهت اهمیت سیستم تروما تاکید کرد: اهمیت این سیستم مانند سیستم قلب و گردش خون در بدن است.
دکتر رهبر ، معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست با اشاره به اهمیت همکاری سازمان های مرتبط در ارتقای افزایش کارایی سیستم موجود ، گفت : حضور یک کارشناس از هر یک از سازمان ذیربط در مرکز تحقیقات ترومای جاده ای ، می تواند در یافتن اولویت ها و هدایت بهتر این مرکز نقش بسزایی داشته باشد .
گفتنی است ؛ در ادامه این جلسه ، حاضران ضمن اعلام همکاری جهت ارتقای سامانه ترمای گیلان ، راه اندازی این سیستم را از راهکارهای اصلی کاهش صدمات و آسیب های ناشی از تروما در گیلان بر شمردند.لازم به ذکر است : از آنجائیکه در ایران همانند سایر کشورهای جهان ، آسیبها و سوانح شایعترین علت مرگ و میر در گروههای سنی زیر 50 سال محسوب می شوند ، باید به این حقیقت اثبات شده اذعان داشت که ایجاد یک سیستم سازمان یافت مراقبت برای آسیب دیدگان ، مرگ و میر و ناتوانی را کاهش خواهد داد . علاوه بر این ، تبصرۀ بند الف مادۀ 193 برنامۀ توسعه به صراحت دولت را به ایجاد سیستم تروما موظف کرده است .
در این خصوص مرکز تحقیقات ترومای جاده ای دانشگاه علوم پزشکی گیلان با ایجاد سامانه جامع تروما در صدد بر آمده است تا صدمات و آسیب های ناشی از تروما را کاهش دهد . اما انجام این مهم تنها با مشارکت تمام گروه های کلیدی محقق خواهد شد .


روابط عمومی مرکز آموزش درمانی پورسینا













  • گروه خبری : اخبار بیمارستان پورسینا
  • کد خبر : 655
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1390/08/15 14:19