به بهانه روز جهانی تروما؛
تروما عامل اصلی مرگ و ناتوانی در سراسر جهان است
به گزارش روابط عمومی مرکز دانشگاهی پورسینا؛ 17 اکتبر مصادف با 25 مهر ماه به عنوان روز جهانی تروما نامگذاری شده که بر اهمیت نجات و حفاظت از یک زندگی در بحرانی ترین لحظات و آماده سازی و اعمال اقدامات مهم برای مقابله و اجتناب از مرگ و میر تأکید می کند .
هر نوع ضربه، جراحت، شوک٬ آسیب و حادثه وارد شده بر بدن در علم پزشکی، تروما محسوب میشود، البته مشروط بر اینکه از خارج به بدن وارد شده باشد و عامل درونی علت ایجاد آسیب نباشد.
به گفته سازمان جهانی بهداشت ، تروما عامل اصلی مرگ و ناتوانی در سراسر جهان است . تحقیقات سازمان جهانی بهداشت نشان داده است که حداقل پنجاه درصد از مرگ و میرهای جاده ای که در کشورهای در حال توسعه اتفاق می افتد ، می تواند با مداخله موثر پس از وقوع ضربه جلوگیری شود.
اگرچه بیماریهای قلبی عروقی، اولین عامل مرگ و میر هستند، اما بیشترین عمر از دست رفته در کشور ما در اثر تروما است، زیرا بیماریهای قلبی عروقی بیشتر در میان افراد مسن روی میدهد، اما تروما معمولا در افراد جوان اتفاق میافتد.
این در حالی است که کارشناسان ۵۰ درصد عوارض ترومایی را مربوط به حوادث ترافیکی میدانند، بهخصوص در ایران یعنی در کشوری که به گفته کارشناسان در هر ۲۰ دقیقه یک نفر در اثر تصادفات جان خود را از دست میدهد و یا دچار صدمات جدی و معلولیتهای دائم میشود.
تروما اولین علت مرگ و میر و از علل اصلی از کار افتادگی و معلولیت جمعیت فعال در کشورهای در حال توسعه می باشد. بر طبق پیش بینی های سازمان جهانی بهداشت تا سال 2020 میلادی، حوادث ناشی از تصادفات به تنهایی دومین علت سال های از دست رفته زندگی در سراسر جهان را به خود اختصاص خواهند داد.
بررسی میزان مرگ ومیر ناشی از تروما در هرصد هزار نفر جمعیت نشان می دهد که این میزان در جهان نفر 99و در ایران 39نفر بوده است از طرفی تروما هزینه های مستقیم و غیرمستقیم اقتصادی و اجتماعی زیادی را نیز به جامعه تحمیل کرده است.
این امر سیاست گذاران و دست اندرکاران سیستم های بهداشتی و درمانی را به اتخاذ تدابیری اساسی در این زمینه وا داشته است ، امروزه سیاست این سیستم ها بر اساس اقدامات پیشگیرانه و مراقبت های مور نیاز این بیماران شکل گرفته اند . کاهش میزان مرگ ومیر، بهبود نهایی بیماران دچار آسیب دیدگی شدید و کاهش بار اقتصادی اجتماعی از مزایای بدست آمده ناشی از این سیاست ها در کشورهای مختلف بوده است.
نظر دهید