• 1397/06/17 - 10:15
  • تعداد بازدید خبر : 79
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

خانواده رکن اصلی جامعه ای سالم ، پویا و متعادل است

جعفر پیل افکن روانشناس بالینی و استاد دانشگاه در گفت و گویی به مناسبت روز خانواده، این نهاد را به عنوان رکن اصلی جامعه پویا و سالم عنوان کرد و سنگ بنای آن را ازدواجی موفق دانست.

جعفر پیل افکن روانشناس بالینی و استاد دانشگاه در گفت گو با روابط عمومی بیمارستان پورسینا ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن روز خانواده و تکریم بازنشستگان گفت؛ خانواده رکن اصلی جامعه ای سالم ، پویا و متعادل را تشکیل می دهد، در عصر حاضر ،‌ بیش از هر زمان دیگر ، نظام خانواده در معرض هجوم عوامل متعدد فرهنگی ، اجتماعی و ...قرار گرفته است.
وی سنگ بنای یک خانواده سالم و موفق را ازدواج موفق دانست و از آن به عنوان یکی از مهمترین دغدغه های جوانان، حاکمیت و مردم یاد کرد و افزود؛ مجموع ملاک های تحقیق و تعریف شده ای برای انتخاب همسر وجود دارد که رعایت و پیروی از آن در پیش از ازدواج ضروری است .
پیل افکن در خصوص آسیب هایی که خانواده ها را در جامعه ما مورد تهدید قرار می دهد گفت؛ امروزه به دلیل گذار و عبور خانواده از سنت به مدرنیته، چالش های زیادی متوجه خانواده ها شده و روابط بین والدین و فرزندان دستخوش تغییر کرده است.
فرزندان به موجب دسترسی به دنیای مجازی و استفاده ناصحیح از آنها در معرض یک تعارض و دوگانگی در کارکرد خانواده اند و با توجه به تفاوت ارزش ها، به آنچه که در خانواده غربی می بینند و متقاضی آن هستند دسترسی ندارند لذا دچار بحران می شوند.
از طرفی رسانه های جمعی به دلیل کارکردهای متنوع خود ، به تدریج جایگزین ارتباط بین فردی از نوع چهره به چهره شده اند ، بطوریکه فضای انفرادی به جای فضای جمعی و عاطفی ، بر خانواده ها حاکم شده است ، درنتیجه اعضای خانواده به جای گفتگوی صمیمی با یکدیگر ، با ابزارهای الکترونیکی ارتباط برقرار می کنند ، ارتباطی که بار عاطفی و احساسی ندارد.
مدیر مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی تصمیم، طلاق را به عنوان یکی از آسیب های جدی خانواده دانست و گفت؛ گیلان رتبه چهارم را در آمار طلاق داراست که بیشترین زمان وقوع آن از یک تا پنج سال ابتدای ازدواج است.
پژوهش ها نشان می دهد بیکاری ، اعتیاد ، تفاوت های شخصیتی ، افزایش سطح انتظارات زوجین از یکدیگر و ... عمده ترین دلایل وقوع طلاق هستند .
پیل افکن آموزش جوانان ، نوجوانان و والدین را در زمینه فرایند انتخاب همسر اجتناب ناپذیر دانست و تاکید کرد ؛ این امر می تواند در کاهش آمار طلاق بسیار موثر باشد، در این خصوص طرح اجباری نمودن مشاوره روانشناسی پیش از ازدواج ارائه شده که متاسفانه تاکنون به مرحله تصویب و اجرا نرسیده است.
مطالعات سازمان نظام روانشناسی در حوزه روانشناسی ازدواج نشان می‌دهد زوج‌هایی که از مشاوره‌های پیش از ازدواج استفاده کرده یا آزمون‌های مختلف شخصیتی را برای شناخت به کار می‌گیرند، سازگاری ازدواج بالاتری دارند.
وی خاطر نشان کرد؛ خانواده پایه گذار بخش مهمی از سرنوشت انسان است و در تعیین سبک و خط مشی زندگی ، اخلاق ، سلامت و عملکرد فرد در آینده، نقش بزرگی بر عهده دارد لذا برنامه ریزی در راستای پیشگیری از آسیب هایی که این رکن اصلی جامعه را تهدید می کند ضروری است.
  • گروه خبری : اخبار بیمارستان پورسینا
  • کد خبر : 39363
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1397/06/17 10:15