سمینار آموزشی “تغذیه سالم” در پورسینا برگزار شد
طی برگزاری سمیناری یک روزه ، کارکنان پورسینا در خصوص تغذیه سالم تحت آموزش قرار گرفتند.
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی پورسینا: طی برگزاری این سمینار لیلا رضایی کارشناس تغذیه مرکز، به وضعیت مصرف نمک در کشور ایران اشاره کرد و گفت: مصرف نمک یکی از عوامل موثر در ایجاد فشار خون بالا است و آمار ها نشان می دهد ، شیوع پرفشاری خون در ایران حدود 19 درصد در جمعیت 64-15 ساله است. یعنی 10 میلیون نفر دچار فشار خون بالا هستند و مرگ منتسب به فشار خون بالا 86500 نفر در سال و رو به افزایش است.
همچنین ؛ درحدود 59% زنان در گروه سنی 65-45 سال و 36% مردان در همین گروه سنی مبتلا به فشار خون بالا هستند.
میزان دریافت روزانه نمک در کشور 12-10 گرم (3-2 برابر مقادیر توصیه شده) است و51% مردم همیشه و26 % بعضی وقت ها از نمکدان در حین صرف غذا استفاده می کنند.
در کشورهای صنعتی بیشترین نمک (حدود 75 درصد) از طریق مصرف غذاهای آماده مصرف می شود و در کشورما، بخش عمده نمک مصرفی از طریق افزودن نمک به غذاهای خانگی است.
رضایی در این خصوص ادامه داد ؛ در بسیاری از مطالعات مصرف زیاد قند و شکر با افزایش شیوع بعضی از سرطان ها مرتبط شناخته شده است.از سوی دیگر مصرف زیاد قندهای ساده به علت تحریک ترشح انسولین موجب افت قند خون شده که خود منجر به تمایل بیشتر به مصرف قندهای ساده و متعاقب آن افزایش انرژی دریافتی و اضافه وزن و چاقی می شود.
کارشناس تغذیه پورسینا تصریح کرد: با توجه به مضرات مصرف مازاد مواد قندی در سلامت، توصیه می شود کمتر از 10% از انرژی روزانه از قندهای ساده تامین شود .
گفتنی است ؛این سمینار ویژه مسوولین بخش ها - واحدها و رابطین آموزشی بیمارستان پورسینا برگزار شد و طی آن پمفلت های آموزشی در اختیار حاضرین قرار گرفت.
نظر دهید