غذا و کشاورزی باید تغییر کند
روز جهانی غذا در سال جاری با موضوع " آب و هوا در حال تغییر است، غذا و کشاورزی نیز باید تغییر کند " گرامی داشته می شود.
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی پورسینا؛ هر ساله در تاریخ 16 اکتبر ( 25 مهرماه) روز جهانی غذا با برگزاری مراسم، در اقصی نقاط دنیا گرامی داشته می شود. مراسم روز جهانی غذا در بیش از 150 کشور جهان از جمله ایران با حضور تمامی دست اندرکاران امر تولید غذا برگزار می شود. این رویداد یکی از شناخته شده ترین روزهای موجود در تقویم جشن های مهم سازمان ملل به شمار می رود.
سازمان خواربار وکشاورزی ملل متحد (فائو)، شعار روز جهانی غذا در" سال2016 را بر مبنای تغییرات آب و هوایی برگزید: " آب وهوا درحال تغییراست، غذا و کشاورزی نیز باید تغییر کند."
بدین معنی که فائو خواستار رسیدگی بیشتر به بخش های کشاورزی و تولیدات غذایی در برنامه های کشورها جهت اقدام برای تغییرات آب و هوایی و سرمایه گذاری بیشتر در توسعه روستایی می باشد.
یکی از عمده ترین مسائل مرتبط با تغییرات آب و هوایی، امنیت غذایی است. با توجه به رشد جمعیت جهانی همزمان با تغییرات اقلیمی، می بایست کشاورزی و تولیدات غذایی با این روند منطبق شده و انعطاف پذیرتر شوند.
تولید پایدار مواد غذایی به معنای یافتن راهی برای تولید بیشر دراراضی کمتر و استفاده عاقلانه از منابع طبیعی است. کاهش ضایعات مواد غذایی در مراحل تولید، برداشت، ذخیره سازی، بسته بندی و حمل و نقل نیز در این مسیر بسیار تاثیرگذار بوده و بایستی نهادینه گردد.
امید است؛ که همه کشورهای جهان از جمله ایران در این مسیر گام های موثری برداشته و در جهت تقویت هرچه بیشتر اجرای کشاورزی اقلیم هوشمند بکوشند.
نظر دهید