مه پاشی علیه پشه آئدس در پورسینا
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی پورسینا؛ در راستای پیشگیری و از بین بردن لارو یا تخم گذاری احتمالی پشه آئدس، تصفیه خانه، امحای زباله و محوطه مرکز آموزشی درمانی پورسینا سم پاشی شد.
در خصوص پشه آئدس بیشتر بدانیم:
ببر آسیایی یا همان پشه آئدس دارای ۲ بال فعال و یک جفت بال تحلیل رفته به نام هالتر، خرطوم بلند با قطعات دهانی گزنده، مکنده در جلو سر، وجود فلسهای کوتاه و متراکم روی سینه، پا و رگ بالها، رگبندی مشخص بال و بندبند بودن روی شکم، پوشیده بودن سینه از فلسهای قهوهای تیره یا متمایل به سفید است.
راه تولید مثل این پشه، تخمگذاری در آبهای راکد است و قادر خواهد بود در کوچکترین آبهای سطحی مانند آب گلدان، پشت کولرها و چالهها، تخم ریزی کند.
تب دنگی که از آن به عنوان «تب استخوان شکن» نیز یاد می شود، یکی از بیماریی هایی است که از طریق آئدس منتقل می شود.
درد شدید حاصل از این بیماری به گونه ای است که فرد تصور می کند، استخوان هایش در حال شکستن هستند و از همین رو نیز به تب استخوان شکن معروف شده است.
موثرترین راه پیشگیری از رشد و تکثیر پشه آئدس از بین بردن آبهای راکد به ویژه در منازل و سکونت گاه ها است که باید تمامی وسایلی که احتمال دارد آب باران در آن باقی بماند جمعآوری و بهسازی شود.
پشه آئدس که ناقل بیماری های خطرناک و کشنده ای از جمله تب دنگی، زیکا و چیکونگونیا است.
زیکا ویروس یک آربوویروس از خانواده فلاوی ویریده، جنس فلاوی ویروس است. از سایراعضای فلاوی ویروس می توان به ویروس های تب زرد، تب بیماری دانگ، تب غرب رود نیل، انسفالیت ژاپنی و چیکونگونیا اشاره کرد.
به لحاظ فیلوژنی زیکا بیشترین شباهت را به ویروس های تب زرد و بیماری دانگ دارد. ویروس های زیکا که تاکنون مورد بررسی قرار گرفته اند در دو رده آفریقایی و آسیایی قرار می گیرند. تاکنون تمام ویروسهای شناسایی شده در خارج از آفریقا از رده آسیایی بوده اند. مهمترین راه انتقال این ویروس از طریق نیش پشه می باشد.
در انسان عفونت با ویروس زیکا اغلب بدون علامت است. با این حال از آنجایی که این ویروس پوشش دار است در حال حاضر توصیه سازمان بهداشت جهانی استفاده از ضد عفونی کننده های موثر بر ویروس های بدون پوشش می باشد که انتظار می رود روی این ویروس پوشش دار تاثیر داشته باشند.
راههای انتقال ویروس زیکا به انسان را می توان بطور خلاصه چنین دسته بندی نمود:
1- نیش پشه آلوده
2- مادر به جنین
3- تماس جنسی )واژن، آنال و دهانی(
4- انتقال خون
5- پیونداعضا
6- مواجهه شغلی در آزمایشگاه
ریسک انتقال ویروسی از طریق نیش پشه بستگی به مدت اقامت در منطقه و اقدامات پیشگیری دارد .
نظر دهید